SEGRE

POLÍTICA

Els interins que portin més de deu anys ocupant una plaça no hauran de fer oposicions

L'acord es tramitarà com a projecte de llei a partir de setembre

Vista general del Congrés dels Diputats durant l’acte d’homenatge celebrat ahir.

Vista general del Congrés dels Diputats durant l’acte d’homenatge celebrat ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha arribat a un acord amb Esquerra Republicana que ha permès salvar la votació al Congrés dels Diputats per convalidar el decret llei sobre la temporalitat a l'administració pública. L'acord planteja que els interins que estiguin ocupant una plaça no convocada durant 10 anys no hauran de fer oposicions, sinó que se'ls convocarà a un concurs per mèrits. La Coordinadora Estatal de Personal Públic Temporal i la Plataforma d'Interins de Catalunya han rebutjat un acord que "deixa fora pràcticament tot el col·lectiu".

La portaveu de la PIC, Ruth Gras, ha dit a l'ACN que el moviment de PSOE, Podem i ERC és "una traïdoria amb totes les lletres". La representant del col·lectiu d'interins ha explicat que amb els últims plans d'estabilització que el govern espanyol va pactar amb els sindicats majoritaris es van convocar "totes les places més antigues".

Així doncs, "les treballadores socials estarien fora perquè ja tenen les places convocades, les auxiliars de geriatria estarien fora, els tècnics superiors, els treballadors de biblioteques i d'arxius, les tècniques especialistes en educació infantil, els agents rurals i forestals, els docents, etc". "No sé qui quedaria per poder-ho aplicar", ha lamentat.

A banda d'aquesta qüestió, s'ha retirat de la normativa el termini de 31 de desembre de 2021 per publicar i convocar els nous processos d'estabilització. Després de la votació, s'ha fixat un nou límit de 4 mesos des de l'entrada en vigor de la futura llei.

El decret llei es basava en un acord entre el Ministeri de Política Territorial, liderat en aquell moment per Miquel Iceta, amb les centrals sindicals majoritàries de la Funció Pública- CCOO, UGT i CSIF-. El pacte entre sindicats i administració incloïa indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un límit de 12 mesos per al personal temporal que no aconsegueixi una plaça en una oposició, alhora que s'establia un màxim de 3 anys per cobrir un lloc de feina a l'administració amb personal eventual.

tracking