SEGRE

No tornaran els diners de les multes pagades per saltar-se restriccions de mobilitat

Segons una sentència del Tribunal Constitucional

La Policia, única presència als carrers durant el toc de queda.

La Policia, única presència als carrers durant el toc de queda.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional va notificar dilluns a la nit a l’Advocacia de l’Estat i a Vox la sentència que declara inconstitucionals diversos preceptes del decret que va declarar el primer estat d’alarma per pandèmia de Covid i que, entre altres aspectes, obre la porta a la reclamació de les multes imposades per saltar-se les restriccions de mobilitat. En aquest sentit, s’assegura que totes les multes pagades per haver incomplert el primer estat d’alarma no es podran recuperar, en principi, encara que el Constitucional ho hagi considerat parcialment inconstitucional perquè s’hauria hagut de declarar un estat d’excepció. En canvi, les que no es van pagar, s’hi va presentar recurs i el cas segueix obert, no caldrà pagales.

Una situació que, segons el degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Jordi Albareda, és injusta perquè “dos ciutadans que hagin estat multats pel mateix, segons si han pagat o han recorregut, tindran un resultat totalment oposat tot i que diu que s’ha de tractar tothom amb igualtat”. En aquest sentit, Albareda va afirmar que és una sentència “incomprensible, que no comparteixo, que portarà recursos i moltes discussions judicials”. El degà dels advocats va afegir que “és molt difícil d’entendre pels juristes i per la ciutadania en general. És una nou cas d’instrumentalització de les ideologies”.

Ahir mateix, un jutjat de Madrid va anul·lar la sanció de 601 euros que l’ajuntament de la capital va imposar a una menor per no respectar les restriccions, en la primera sentència que es coneix en aquest sentit.

tracking