SEGRE

INCENDI

Els Bombers treballen en un incendi al massís del Montgrí sobre una superfície de 20 hectàrees

S'hi han destinat una quarentena de dotacions terrestres i dotze d'aèries

Els Bombers treballen en un incendi al massís del Montgrí sobre una superfície de 20 hectàrees

Els Bombers treballen en un incendi al massís del Montgrí sobre una superfície de 20 hectàreesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers estan treballant en l'extinció d'un incendi que s'ha declarat aquest dijous a la tarda al massís Montgrí. Els serveis d'emergències han rebut l'avís cap a dos quarts de set i, segons les primeres informacions, crema vegetació forestal.

El foc ha començat a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) al costat de la zona coneguda com la casa del guarda. Una quarantena de dotacions terrestres i dotze d'aèries treballen per extingir el foc.

Els Bombers expliquen que el flanc dret avança a mitja intensitat cap a la pista que va de la Casa del Guarda a la Barraca Trobada. El flanc esquerre s'obre topogràficament, però lentament cap a Puig Roig i el cap es mou en direcció nord. Els Bombers treballen sobre una superfície de 20 hectàrees.

De la seva banda els Agents Rurals han pogut certificar fins ara que ja han cremat 5 hectàrees i estan investigant-ne les causes. La disparitat de xifres respon al fet que els Rurals treballen sobre zones on ja no hi ha foc, mentre que els Bombers actuen en tota l'extensió de les flames.

El foc crema en descendent i la unitat del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers fan una crema de gestió a la zona del cap de l'incendi, amb l'objectiu d'impedir que progressi.

Els avions de vigilància i atac es concentren en el flanc esquerre, que és el que es va obrint lentament. A l'altra banda, els Bombers intenten aturar el flanc dret a la pista forestal.

tracking