SEGRE

ALEMANYA POLÍTICA

Merkel fa balanç de setze anys de Govern, marcat per la pandèmia

La cancellera alemanya, Angela Merkel.

La cancellera alemanya, Angela Merkel.EFE/EPA/CLEMENS BILAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera Angela Merkel va oferir ahir per última vegada la seua tradicional conferència de premsa d’estiu en la qual es van barrejar les crisis actuals, la pandèmia i les inundacions a l’oest d’Alemanya amb preguntes entorn del balanç dels seus 16 anys de Govern.

“Els balanços els han de fer d’altres i ja els faran”, va dir Merkel quan se li va interrogar directament sobre això i tota l’estona es va mostrar més disposada a parlar dels reptes actuals per entrar en un to de comiat. “Cada setmana és molt exigent, en la pandèmia estem en una situació en què les infeccions creixen. Estem a més davant d’unes inundacions tremendes. Treballaré fins a l’últim dia com sempre he fet”, va respondre quan se li va preguntar què faria amb el seu temps després de deixar el càrrec, en les eleccions del 26 de setembre.

D’altra banda, els Estats Units i Alemanya han assolit un acord que permetrà finalitzar el projecte del gasoducte Nord Steam 2 a què inicialment es va oposar l’administració del president Joe Biden al considerar que es tractava d’una iniciativa que Rússia podria utilitzar per guanyar influència. Merkel va qualificar de “bon pas” l’acord assolit per fer realitat aquesta infraestructura que transportarà gas des de Rússia fins a Alemanya.

tracking