SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Catalunya, en alerta màxima per risc d'incendi a causa de la calor

Estabilitzat el foc declarat al massís del Montgrí després de cremar 100 hectàrees de bosc || Els Bombers han treballat des de començament d'any en 3.700 incendis

Un helicòpter sobrevolant ahir la zona del massís del Montgrí afectada per l’incendi.

Un helicòpter sobrevolant ahir la zona del massís del Montgrí afectada per l’incendi.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya està des de dijous i fins avui en alerta màxima per risc d’incendi a causa de les altes temperatures que s’han assolit els últims dies, vorejant els 40 graus en algunes zones, i agreujat la falta d’humitat i els forts vents. Els Bombers van aconseguir ahir estabilitzar un incendi que es va declarar dijous a la tarda al massís del Montgrí, a Girona, després d’una tarda “complicada” per culpa del vent que bufava amb força i que va provocar l’avivament de les flames.

El foc va afectar unes cent hectàrees de massa forestal del parc natural i va obligar a desallotjar per precaució 135 nens i 15 monitors d’una casa de colònies situada a Torroella de Montgrí que ahir ja van poder tornar a les instal·lacions.

Els bombers treballaven ahir per sufocar un incendi que havia cremat ja 255 hectàrees

Deu dotacions terrestres van continuar treballant tota la nit per intentar extingir les flames. Per la seua part, els Agents Rurals, que ja tenen controlada la zona en la qual es va originar el foc, treballen ara per aclarir el motiu pel qual es va iniciar.A Graus, Osca, els Bombers treballaven ahir a la nit per provar d’estabilitzar un incendi que, de moment, havia calcinat unes 255 hectàrees de superfície agrícola i alzinar. El foc, que es desconeix com es va iniciar, es va avivar a causa del fort vent que bufava. Segons va informar Heraldo, quatre habitants d’una casalot van haver de ser evacuats per precaució.

D’altra banda, per evitar que s’iniciïn nous incendis durant el dia d’avui, igual com ha passat en els dies anteriors, la Generalitat mantindrà tancats els accessos als espais naturals del cap de Creus, l’Albera i el Montgrí, Montserrat, els massissos de Cadiretes i les Gavarres i, a Lleida, la Baronia de Rialp.

Així mateix estarà prohibit realitzar barbacoes en terreny forestal i es restringiran les pràctiques esportives en mitjans naturals.

El departament d’Interior, que ha demanat en els últims dies precaució, va destacar que només en el que va d’aquest mes de juliol els Bombers de la Generalitat han atès 535 avisos per incendis, 155 dels quals estrictament forestals, en comparació als 291 de sol·licitats el juliol del 2020. Des de principis d’aquest any i fins al 20 de juliol, els Bombers van treballar en 3.704 incendis de vegetació, el doble que l’any passat.

Quant al nombre d’hectàrees cremades en incendis forestals aquest 2021, han estat 862, quan en tot el 2020 se’n van cremar 132.

tracking