SEGRE

SUCCESSOS CALOR

Un incendi a la Conca de Barberà arrasa més d'un miler d'hectàrees

Amb un potencial per cremar 5.000 hectàrees i va poder iniciar-se per una burilla

Foto de l’incendi de Santa Coloma de Queralt a prop de la carretera.

Foto de l’incendi de Santa Coloma de Queralt a prop de la carretera.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi que es va originar ahir a la tarda a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) i que es va estendre ràpidament fins a la veïna les Piles i també a Bellprat (Barcelona) va afectar unes 1.000 hectàrees i té potencial per cremar fins a 5.000 hectàrees, segons els càlculs dels Bombers.

Així ho van explicar la delegada del Govern de les Generalitat al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, i el cap de la regió dels Bombers de la Generalitat, Albert Ventosa. Pallarès, a més, va alertar que la situació és “molt crítica” i “en aquest moment la prioritat és la protecció de les persones”.

El foc evolucionava cap a l’est, cap a l’Anoia, i el vent molt sec i calent no ajudava a les tasques d’extinció, que entrada la nit ja no podien comptar amb els 13 mitjans aeris que hi estaven treballant durant la tarda. Mentrestant, a terra treballaven 84 dotacions terrestres amb 239 bombers.

El vent, a més, va generar focus secundaris a part de l’incendi inicial, que ha crescut en forma d’una franja estreta cap a Bellprat. La preocupació d’ahir a la nit era al flanc esquerre, ja que les previsions per avui són de vent de marinada que poden convertir-lo en el nou front de l’incendi.

El fet que hi hagi hagut un altre incendi originat a Ventalló (Alt Empordà), que ha afectat unes 52 hectàrees, va complicar la lluita contra el de la Conca de Barberà, va assenyalar Albert Ventosa.

L’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, va explicar que el foc va cremar una granja de porcs de Bellprat i va apuntar la possibilitat que l’incendi s’hagués iniciat per una burilla encesa, ja que, va afirmar, es va originar “al costat de la carretera”.

Els curiosos entorpeixen els treballs al massís del MontgríEls Agents Rurals van denunciar l’entrada de turistes, ciclistes i curiosos al massís del Montgrí, saltant-se la restricció que impedeix entrar en aquest espai natural. El cap del cos a Girona, Ignacio de Dalmases, va lamentar que aquesta actitud “entorpeix” el treball dels Bombers, que seguien ahir a la zona remullant les parts afectades.

tracking