SEGRE

Argimon descarta la immunitat de grup i alerta de noves variants

Veu com “una possibilitat real” cancel·lar les vacances als sanitaris catalans

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Argimon avisa que la pandèmia porta una setmana creixent a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va advocar per no pensar a abastar eventualment la immunitat de grup davant del coronavirus a Catalunya o a Europa: “Això és una pandèmia mundial i tindrem variants una darrere d’una altra.”

En una entrevista a El Punt Avui, va afirmar a més que exis- teix la possibilitat de cancel·lar les vacances del personal sanitari català arran del repunt de casos de les últimes setmanes i va assegurar que els sanitaris “mai es plantejarien posar en risc l’atenció a la població”. En aquest sentit, va defensar que és necessari incrementar els recursos i millorar les condicions professionals dels sanitaris per frenar una tendència d’“empobriment del sistema”.

Preguntat per si la celebració de festivals com per exemple el Cruïlla, el Vida i el Canet Rock ha influït en l’expansió de la pandèmia, va dir que “potser no ha tingut un efecte real en els casos, però segur que ha tingut un efecte psicològic i ha reforçat la idea” que les restriccions s’havien acabat.

D’altra banda, el conseller va assegurar que no es planteja limitar l’accés a certes activitats només a aquells que tinguin la pauta completa de vacunació, com ja es fa a França o Itàlia, fins que “tothom” hagi tingut l’oportunitat de rebre la vacuna. “Fa falta una una llei que ho empari, però s’ha de fer pensant que tothom ha tingut l’oportunitat de vacunar-se i, a hores d’ara, encara no és així”, va assenyalar.

D’altra banda, Argimon va considerar que el certificat de vacunació “no pot ser mai discriminatori” i per això creu que els esforços s’han de centrar a vacunar “tothom”. En tot cas, va dir que ja han començat a “preparar-ho” consultant el comitè de bioètica.

tracking