SEGRE

JUSTÍCIA

La justícia rebaixa la pena de 31 a 22 anys de presó per al principal acusat de la violació múltiple de Sabadell

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el considera còmplice i no cooperador dels fets

Vista de la façana de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona.

Vista de la façana de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho ha decidit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Després que l'any 2019 un grup de joves violés una jove de 18 anys a Sabadell, el principal acusat va ser condemnat a 31 anys de presó. Ara, la sala civil i penal rebaixa la pena a 22 anys perquè considera que l'home és còmplice i no cooperador dels fets.

Manté, no obstant, les penes de 13 anys i mig de presó per als dos altres detinguts i condemnats, en aquest cas per ser còmplices i per ometre el deure a auxiliar la jove, que ho hauria reclamat en diverses ocasions. En el judici hi havia un quart detingut que va ser absolt per falta de proves que l'incriminessin.

Els fets van passar la matinada del 2 al 3 de febrer de 2019, quan la víctima sortia de passar la nit amb uns amics per dos bars de Sabadell. En la seva tornada a casa, un home la va assaltar i la va dur fins una antiga sucursal bancària de la carretera de Terrassa, on va ser víctima d'una violació múltiple on hi van participar activament tres homes.

Ara, la sentència modifica la pena sobre el principal acusat."Revoquem parcialment la sentència pel que fa al pronunciament en què es condemna l'acusat com a cooperador necessari en comissió per omissió de dos delictes d'agressió sexual amb penetració", s'assenyala en la sentència.

Són inicialment dues penes de 9 anys de presó, "quan han de ser-ho només en qualitat de còmplice en comissió per omissió", es detalla en el text.Per aquest motiu, es condemna a 4 anys i 6 mesos de presó per a cada un dels dos delictes, mantenint la resta de pronunciaments de la sentència el que fa a la seva persona, amb una pena final de 22 anys de presó. Pel que fa als altres dos condemnats, el tribunal confirma la sentència de 13 anys i mig per a cada un d'ells.

tracking