SEGRE

XINA METEOROLOGIA

Milers d'evacuats a la Xina davant l'arribada d'un tifó

Quan encara no s'ha recuperat de les inundacions a Henan || Xangai tanca el seu aeroport i tot el transport públic

Les autoritats de Xangai han alertat la població de la perillositat del tifó In-Fa.

Les autoritats de Xangai han alertat la població de la perillositat del tifó In-Fa.EFE/EPA/ALEX PLAVEVSKI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Xangai i altres localitats de la costa aquest de la Xina van suspendre en les últimes hores tots els seus vols i cancel·lat en gran part el transport de metro i d’autobús, davant de l’arribada del tifó In-fa al gegant asiàtic.

El tifó ha arribat avui des del mar a la costa de la província de Zhejiang, al sud de Xangai, concretament a la ciutat portuària de Zhoushan, segons la televisió estatal, que va citar l’Administració Meteorològica de la Xina.

L’arribada de l'In-fa es produeix just després que la província xinesa de Henan patís unes pluges torrencials inèdites que han inundat diverses localitats i deixat fins al moment almenys 58 morts, a banda del reallotjament i l’evacuació de gairebé un milió de persones.

S’espera que la seua força es debiliti al desplaçar-se, encara que es preveu que les pluges acumulades a Xangai assoleixin entre 150 i 200 mil·límetres per metre quadrat.

Prop de 360.000 persones van ser evacuades de zones perilloses, segons va assenyalar el diari oficial Global Times. Cinc línies de metro a Xangai van ser suspeses, així com el tren ràpid que connecta amb l’aeroport, i diversos parcs recreatius, com el de Disney, van ser tancats.

tracking