SEGRE

TREBALL

El Govern espanyol aprova l'oferta pública d'ocupació més gran amb 30.445 places

El Govern espanyol aprova l’oferta pública d’ocupació més gran amb 30.445 places

El Govern espanyol aprova l'oferta pública d'ocupació més gran amb 30.445 places

El Govern espanyol aprova l'oferta pública d'ocupació més gran amb 30.445 placesEFE/ Javier Lizón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l'Estat ha aprovat aquest dimarts 23.491 places per a l’Administració General de l’Estat (AGE) que, sumades a les ja autoritzades per a Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, conformen una oferta d’ocupació públic (OEP) per a 2021 de 30.445 places, "la més àmplia de la història".

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha destacat que 9.509 places per a l’AGE seran de promoció interna i la resta, 13.982, nous ingressos.

La pandèmia ha posat encara més de relleu "la importància del públic" i de comptar amb una Administració "moderna", ha destacat Montero, que ha afegit que la voluntat del Govern és anar de "forma progressiva" a un procés d’estabilització de places que vagi reduint la temporalitat.

A les 23.491 noves places aprovades aquest dimarts cal sumar els reials decrets d’oferta d’ocupació públic de Forces Armades (amb un total d’1.920 places) i de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (amb 5.034 nous posats) que ja van obtenir l’aprovació del Consell de Ministres.

La convocatòria de 2021, que suposa elevar un 8,5 % les 28.055 places convocades l’any passat, serà especialment intensiva en àrees relacionades amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques.

"L’objectiu que subjeu és la creació d’una Administració més moderna, més eficient i més professionalitzada", assenyala el Govern.

Així l’oferta en llocs de treball vinculats a les activitats STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) creix un 37 % respecte a la de l’any 2020, per assolir les 2.924 places.

El projecte, explica el Govern, es regeix per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a aquest any incloent una taxa de reposició d’efectius d’un 115 % en el cas de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, d’un 110 % als sectors considerats prioritaris i d’un 100 % en la resta.

Des dels sindicats majoritaris, CSIF, CCOO i UGT, han rebutjat en els últims dies l’oferta per insuficient i han criticat la falta de negociació del Govern.

tracking