SEGRE

JUSTÍCIA AGRESSIÓ

Rebaixen la pena a un acusat de la 'manada de Sabadell'

Al considerar-lo còmplice de violació

Imatge del judici celebrat contra la ‘manada de Sabadell’.

Imatge del judici celebrat contra la ‘manada de Sabadell’.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat de trenta-un a vint-i-dos els anys de presó per al principal acusat de violar en grup una jove de divuit anys a Sabadell el 2019. La sala civil i penal considera que l’home és còmplice i no cooperador necessari en els fets, on hi hauria dos homes més vinculats com a autors materials.

Un d’ells es troba escapat i l’altre no ha estat identificat. L’individu va ser condemnat l’abril passat per l’Audiència de Barcelona a tretze anys de presó per violació i a setze anys per les agressions sexuals comeses pels altres dos homes com a “cooperador necessari”. No obstant, el TSJC ha estimat parcialment un recurs presentat per aquest i ha canviat la qualificació a còmplice, per la qual cosa li rebaixa aquesta última condemna a quatre anys i sis mesos de presó per cada violació. El Tribunal manté la pena de tretze anys per a dos condemnats més, en aquest cas per ser còmplices i no auxiliar la jove.

D’altra banda, una jutge de Gijón va enviar ahir a la presó provisional dos home acusats d’agredir sexualment en grup dos noies aquest cap de setmana. Dos detinguts més van quedar en llibertat.

tracking