SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Vox dona ara per trencades les relacions amb els populars

Per no impedir amb els seus vots que Ceuta nomenés persona no grata Abascal || El PP diu que està en contra de tot “assenyalament”

Pablo Casado amb el president de Ceuta, Juan Vivas (esquerra).

Pablo Casado amb el president de Ceuta, Juan Vivas (esquerra).EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit ultradretà Vox va donar ahir “per trencades” les relacions amb el PP després que els regidors populars s’abstinguessin divendres passat en una votació a l’Assemblea de Ceuta i permetessin així que tirés endavant una declaració per nomenar el president del partit ultra, Santiago Abascal, persona no grata i després que el president d’aquesta ciutat autònoma, el popular Juan Jesús Vivas, justifiqués aquesta posició.

El president ceutí va assegurar que la seua formació va prendre la decisió més “responsable” davant d’una formació que, segons el seu parer, va posar en “risc la convivència” després de l’“assalt” del mes de maig passat, quan milers de migrants van creuar des del Marroc fins a Ceuta nedant. El vicepresident del Comitè d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, va assegurar en roda de premsa des de la seu estatal del partit que consideren que “el PP, amb la seua abstenció i amb les declaracions de Vivas, ha trencat relacions amb Vox”.

En aquest sentit, va afirmar que els populars hauran ara de decidir si reconsideren la seua “errònia” decisió i desautoritzen “d’alguna manera” el seu president de Ceuta o, altrament, “no podran continuar reclamant ajuda a Vox per a les seues propostes en ajuntaments o assemblees autonòmiques”.

Seguint aquesta tònica, Vox Andalusia va dir que si el president de la Junta, el popular Juanma Moreno, no es pronuncia en contra de la posició del seu partit a Ceuta, se certificarà la “ruptura de les relacions” entre les dos formacions en aquesta comunitat autònoma, on tenen un pacte d’investidura. Així mateix, va avisar que no donarà suport a iniciatives del Govern andalús després de la seua estratègia per a la immigració.

El portaveu del PP, José Luis Martínez-Almeida, va afirmar que els populars no comparteixen “aquestes estratègies de l’esquerra d’assenyalament i fustigació”, però tampoc “declaracions incendiàries” com les de Vox.

“L’abstenció és perquè no participarem en aquesta declaració”, va assegurar Martínez-Almeida, que va dir que respecta les decisions que prengui el grup de Ceuta.

tracking