SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

El gran incendi de l'Anoia hauria pogut ser provocat per un accident mecànic

Part de la zona cremada vista des del castell de Queralt.

Part de la zona cremada vista des del castell de Queralt.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La principal hipòtesi que sospesen els Agents Rurals sobre l’origen de l’incendi que es va iniciar dissabte a Santa Coloma de Queralt i es va desplaçar de la Conca de Barberà a l’Anoia, devorant més de 1.600 hectàrees de zona forestal i agrícola, és que hagi estat un accident mecànic.

El cap de l’àrea regional de Tarragona, Cándido Rincón, va explicar que, encara que la investigació no està tancada, “la intencionalitat té molt poca força i estem treballant en un possible accident mecànic, que pot ser molt variat, un tub d’escapament, un cotxe o un tractor”. Tanmateix, va admetre que és difícil determinar el tipus de vehicle que va provocar el foc.

Els Bombers van donar per controlat l’incendi aquest dilluns, però uns cinquanta efectius continuaven ahir vigilant la zona per controlar els punts calents, una cosa a la qual també va ajudar la pluja.

A Montblanc, fins a divuit dotacions de bombers van treballar ahir per apagar un incendi declarat al magatzem d’una pastisseria de 1.000 metres quadrats i que va afectar dos naus contigües més, en les quals van col·lapsar totalment la coberta i les parets de la façana.

També van apagar un foc forestal al Maresme, que va obligar a desallotjar per precaució un grup de nens d’un campus d’estiu de Tiana.

tracking