SEGRE

SOCIETAT

Pol Serena, condemnat a un any de presó per agressió als Mossos en una vaga independentista

La fiscalia demanava vuit anys per "atemptat contra la pau pública"

Pol Serena va arribar a l’Audiència de Barcelona acompanyat per Junqueras, Vilalta, Serret i Vergés.

Pol Serena va arribar a l’Audiència de Barcelona acompanyat per Junqueras, Vilalta, Serret i Vergés.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'activista Pol Serena haurà de passar un any a la presó per una agressió a tres agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra durant una vaga independentista a Barcelona el 21 de febrer del 2019.

El condemnat ja va ser jutjat per l'Audiència de Barcelona on la fiscalia li demanava vuit anys de presó. Durant el judici Serena va admetre haver llençat dos cops una ampolla de plàstic buida cap a la línia policial. Va dir, però, que ho havia fet perquè volia que la policia s'allunyés per poder marxar de l'estació de Rodalies de la plaça Catalunya, i que en cap cas volia fer mal als agents, ja que l'ampolla no es podia dirigir amb força contra ningú.

En un comunicat, el grup de suport de Serena ha indicat que el judici havia estat instigat per un "més que evident muntatge policial" fet "sense proves, sense vergonya i sense sentit comú". Tot i la sentència, el comunicat adverteix que "els qui volen silenciar l'independentisme a cops de porra i de maça" no comptaven que "davant de tal barbaritat" es trobarien "un mur de dignitat, solidaritat i resistència".

Pel que fa a la condemna, a un any de presó i a 200 euros de multa, el grup la considera "injusta" i afirma que "atempta contra els drets fonamentals" de l'activista "i de tots els joves que es mobilitzen". Per això tornen a reclamar "l'amnistia i la fi de la repressió contra aquesta causa general contra l'independentisme".

El grup ha convocat una concentració de suport el dissabte 31 de juliol a dos quarts de vuit del vespre a Vic.

Els fets van passar el 21 de febrer del 2019, en el context de la vaga general convocada en contra de l'inici del judici de l'1-O al Tribunal Suprem. En l'escrit d'acusació, la fiscalia sostenia que Serena i un altre company van baixar a les vies del tren entorpint la circulació "actuant de forma concertada i amb el propòsit comú d'atemptat contra la pau pública". La fiscalia també indicava que van fer llançaments de "tota mena d'objectes", i concretava que Serena va llançar una llauna de cervesa que va impactar al braç dret d'un agent, una altra llauna de cervesa que va impactar al cap d'un altre agent amb casc, i una ampolla d'aigua a un tercer agent que va esquivar el llançament.

A conseqüència dels llançaments, segons el text de l'acusació, dos agents van resultar ferits, ambdós van tardar tres dies a recuperar-se, però van poder treballar amb normalitat. En concret, un agent va patir lesions a la cuixa esquerra i l'altre va patir contusions a l'avantbraç dret. Quatre mesos després dels fets, dues patrulles dels Mossos van anar a detenir l'independentista a casa seva.

tracking