SEGRE

SALUT

Preocupació per la ràpida propagació de la variant delta

L’Organització Mundial de la Salut adverteix que la distribució de les vacunes és poc equitativa

Seu de la OMS

Seu de la OMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat sobre la ràpida propagació de la variant delta i ha afirmat que en les properes dos setmanes s’arribarà als 200 milions de contagis a tot el món.

"La pandèmia acabarà quan el món decideixi acabar-la i això està a les nostres mans perquè comptem per a això amb totes les eines de prevenció, test i tractaments", ha dit Tedros, per lamentar que, malgrat això, continuen augmentant els casos de contagi i les morts per coronavirus.

De fet, a cinc de les sis regions de l’OMS les infeccions de Covid-19 han augmentat un 80% en les últimes quatre setmanes, especialment com a conseqüència de l’aparició de la variant delta, la qual ja s’ha detectat a 132 països.

"Aquesta variant és preocupant perquè té una transmissibilitat més gran, ja que compta amb certes mutacions que permeten que el virus s’adhereixi a les cèl·lules amb més facilitat, si bé ara per ara no s’ha demostrat que augmenti les morts," ha afegit l’epidemiòloga de l’OMS, Maria Van Kerkhove, per alertar que hi haurà més variants i que "com més circulen més forts es fan".

En aquest sentit, Tedros ha advertit que l’augment dels contagis, va més enllà d’aquesta variant. La relaxació de les mesures de salut pública i l’"ús poc equitatiu" de les vacunes també estan afectant la seua propagació.

Així, ha recordat que l’OMS s’ha posat com a objectiu que a finals de setembre el 10% de la població mundial estigui vacunada i el 70% a finals de 2022, si bé Tedros ha avisat que encara s’està "molt lluny" d’aconseguir aquestes metes, ja que menys d’una quarta dels països han vacunat a un 40% dels seus ciutadans.

"El món és a punt d’un fracàs moral catastròfic i la distribució de vacunes continua sent injusta, ja que menys del 2% de les dosis han estat repartides en l’Àfrica, la qual cosa fa que només l’1,5 per cent de la població del continent estigui completament vacunada. Això és un problema molt greu si volem acabar amb la pandèmia", ha emfatitzat el dirigent de l’organisme de Nacions Unides.

Finalment, Tedros ha destacat la necessitat d’augmentar els subministraments d’oxigen als 289 països que ho necessiten en l’actualitat, així com d’equips de protecció individual (EPIS) per als professionals sanitaris i la realització de test de diagnòstic.

tracking