SEGRE

MIGRACIÓ CRISI

Biden reprèn les deportacions ràpides amb vols a Centreamèrica

Davant de l'arribada massiva d'immigrants a la frontera sud del país l'últim mes

Un home aturat davant el mur construït a la frontera sud dels Estats Units.

Un home aturat davant el mur construït a la frontera sud dels Estats Units.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Administració del president dels Estats Units, Joe Biden, ha reprès de forma oficial les deportacions ràpides en enviar via aèria indocumentats deportats als seus països d’origen a Amèrica Central, segons va informar el departament de Seguretat Nacional (DHS). En concret, un total de setanta-tres persones ja han estat retornades en dos vols a Guatemala.

Segons el diari The Washington Post, la xifra prevista inicialment era de 147 adults i menors d’edat, però molts d’ells van haver de ser apartats de les sales d’espera de forma immediata al donar positiu en proves de Covid-19 o haver estat exposats a una persona infectada. “El procés d’expulsió accelerada és un mitjà legal per administrar de manera segura la nostra frontera i és un pas cap al nostre objectiu més ampli d’aconseguir un processament d’immigració segur i ordenat”, va assenyalar el DHS.

Aquestes expulsions arriben després que dilluns passat la Casa Blanca donés a conèixer que reprendria les devolucions accelerades en vista de l’increment aquest mes en l’arribada de famílies indocumentades, majoritàriament centreamericanes, a Rio Grande Valley, a la frontera sud de Texas amb Mèxic. En aquesta àrea, així com en altres de la línia fronterera, s’ha registrat un repunt de casos de coronavirus a causa de la variant delta.

La portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, va defensar el procediment al·legant que “és un mitjà legal tradicionalment utilitzat per assegurar una frontera”. Així mateix, va afirmar que aquest és “un pas” cap a l’objectiu de l’Administració de Biden de “tenir un sistema d’immigració segur i ordenat”.

EUA sanciona la policia cubana per la repressió a les protestes

El Govern dels Estats Units ha llançat noves sancions econòmiques contra la Policia Nacional Revolucionària de Cuba i els seus dos màxims responsables, Óscar Calleja i Eddy Sierra, per “accions de repressió” comeses en les protestes que s’han succeït a l’illa des del passat l’11 de juliol.

El govern del país caribeny va considerar que les noves sancions són “mesures arbitràries” que “se sumen a la desinformació i agressió per justificar el bloqueig inhumà contra Cuba”.

tracking