SEGRE

Desmantellada una banda de narcos amb una dona de 79 anys com a líder

És una organització de narcotraficants dedicada a introduir cocaïna a Espanya a través d’una empresa legalment constituïda que importava pedra coral·lina de la República Dominicana a Portugal.

La Policía Nacional registra un centro de acogida en Bizkaya.

La Policía Nacional registra un centro de acogida en Bizkaya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Policia portuguesa han desarticulat una organització de narcotraficants dedicada a introduir cocaïna a Espanya a través d’una empresa legalment constituïda que importava pedra coral·lina de la República Dominicana a Portugal. La xarxa estava liderada, presumptament, per una dona de 79 anys resident a la localitat tarragonina d’Alió. Ja ha estat detinguda, a part de dos homes de 26 i 60 anys, respectivament, que van ser capturats a Alacant i a Blanes.

La investigació va començar quan es va tenir notícia d’un grup que recorria diferents punts d’Espanya, sobretot a Andalusia, buscant finançament per importar cocaïna des de Sud-amèrica.

Amb aquest objectiu, mantenien contactes amb altres grups de narcotraficants especialitzats en la venda i distribució final de la droga. Gràcies a l’empresa d’importació de pedra coral·lina, els narcos aconseguien introduir la cocaïna a la Península. La septuagenària era el cap visible de l’organització i a més era la propietària de l’empresa pantalla. En relació amb els altres dos detinguts en l’operatiu, un es dedicava a la manipulació d’eines i a l’extracció de la droga dels contenidors, i l’altre, a controlar l’operativa per assegurar-se que la droga s’introduïa partint del que s’havia previst.

tracking