SEGRE

Una embarassada no vacunada té 23 cops més risc d'hospitalització per Covid

Un 20% de les gestants té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 i un 11,75% ja té la pauta completa

Una doctora fa una ecografia a una dona embarassada, que participa en l'assaig clínic de la vacuna de Pfizer de la covid-19 en aquest col·lectiu, a l'Hospital Vall d'Hebron

Una embarassada no vacunada té 23 cops més risc d'hospitalització per CovidHospital Val d'Hebron

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 20% de les embarassades té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 i un 11,75% ja té la pauta completa, segons les darreres dades del Departament de Salut. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha advertit avui en la roda de premsa que el risc d'acabar ingressada entre les embarassades es multiplica per 23 si no és té la vacuna i per això ha insistit que el missatge "claríssim" és que cal vacunar-se. Concretament les no vacunades tenen 4,2 vegades més risc de contagiar-se de Covid-19, i si es contagien tenen 5,4 vegades més risc d'empitjorar i ingressar en un hospital. Per tot plegat, les dones no vacunades tenen 23 vegades més risc d'acabar ingressades en un hospital que les embarassades vacunades. El departament considera que és un dels col·lectius prioritaris i ha iniciat una estratègia proactiva amb les gestants.

Des del gener, ha dit Cabezas, 549 gestants han estat ingressades en un hospital després d'infectar-se pel coronavirus i 52 d'aquestes han acabat a l'UCI. No és té coneixement que hi hagi hagut defuncions, però el que és clar és que "les dones embarassades tenen més risc d'emmalaltir de manera greu per la Covid-19 i de morir per la malaltia que les dones no embarassades".

tracking