SEGRE

GRÈCIA CALOR

Grècia afronta enormes incendis en suburbis del nord d'Atenes

Algunes zones del país estan suportant temperatures superiors als 47 graus

Imatge d’un vehicle calcinat a la zona de Varimbombi.

Imatge d’un vehicle calcinat a la zona de Varimbombi.EFE/EPA/YANNIS KOLESIDIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers grecs continuaven ahir batallant per contenir diversos grans incendis a tot el país, els més importants a les portes d’Atenes i a l’illa d’Eubea, tot enmig d’una onada de calor sense precedents, amb temperatures mitjanes de 45 graus i un rècord al nord del país, on el termòmetre va arribar a marcar 47,1 graus.

Als suburbis de Varimbombi i Adames, més de mig miler de bombers, centenars de voluntaris i policies, amb 150 mitjans terrestres i 14 d’aeris van passar tota la nit lluitant per controlar la propagació d’un incendi que va començar dimarts al migdia, presumiblement per l’explosió d’un pal elèctric que no va resistir la tensió que està registrant la xarxa a tot el país a causa de l’onada de calor.

Malgrat que l’incendi va arrasar dotzenes de propietats no es va registrar cap víctima mortal i tan sols set persones van haver de ser ingressades amb problemes respiratoris lleus.

El primer ministre, Kyriakos Mitsotakis, va destacar que el que importa és que no s’hagin registrat víctimes i que el subministrament elèctric no s’hagi col·lapsat.

Segons els Bombers, al matí i a causa de la humitat el front de foc mostra un millor panorama, però es mantenia el temor que a mida que avancés el dia i tornessin a pujar les temperatures la càrrega tèrmica pogués revifar alguns focus, sobretot a les pinedes que envolten les zones afectades.

L’alcalde d’Acharnes, el municipi més afectat, va dir que el dany era incalculable, ja que desenes de cases s’han cremat i innombrables àrees de pineda han quedat reduïdes a cendres. Va agregar que l’àrea serà declarada en estat d’emergència a fi de brindar una compensació adequada als afectats.

Mentre que la situació a les illes de Rodes i Kos ha millorat, a l’illa d’Eubea, propera a Atenes, continuava ahir complicada.

L’incendi es va declarar al costat del llac d’Eubea, en una zona de grans pinedes al nord de l’illa, i al matí continuava descontrolat.

Segons van indicar els bombers, el perímetre en flames supera els 9 quilòmetres i s’estenen des dels pobles de Drymonas i Kurkuli fins als llogarets de Jronia i Sepiada, la població del qual ha estat evacuada.

Grècia està passant aquests dies per la pitjor onada de calor en quaranta anys, amb temperatures superiors als 47 graus, a la qual cosa s’afegeixen els forts vents, dos ingredients que sumats a les males condicions de la xarxa elèctrica formen el pitjor còctel possible.

tracking