SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

El fiscal considera la mort de Samuel un assassinat

Demana imputar per aquest delicte els quatre arrestats pel crim || Podrien ser condemnats fins a 25 anys de presó

Un dels acusats per la mort de Samuel, ahir a la Corunya.

Un dels acusats per la mort de Samuel, ahir a la Corunya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar ahir a la jutge que investiga la mort violenta del jove Samuel Luiz, esdevinguda la matinada del 3 de juliol a la Corunya, que imputi a les quatre persones detingudes pel crim un presumpte delicte d’assassinat. A més, li va demanar que s’investigui per robatori amb violència el jove que, suposadament, va robar el mòbil de Samuel Luiz durant la fatal agressió. D’altra banda, la va instar a separar el procediment per les lesions que va patir un jove senegalès que va provar de parar l’atac i protegir el noi mort.

Ahir, trenta-tres dies després de la defunció de Samuel Luiz, es va celebrar una vista a la Corunya per informar els suposats autors del crim dels delictes que se’ls imputen i perquè les acusacions i les defenses poguessin sol·licitar noves diligències sobre els fets que van tenir lloc la matinada del 3 juliol al passeig marítim corunyès.

L’Audiència corunyesa diu ‘no’ a excarcerar un dels acusats davant dels “indicis” de què disposa

Els acusats, alguns dels quals estan entre reixes, van arribar a la seu judicial al crit d’“assassins”, igual que una jove que està en llibertat provisional. Tant la Fiscalia com les acusacions particulars i popular van sol·licitar a la jutge que imputi a tots ells un delicte d’assassinat. Seran jutjats per un jurat popular a l’Audiència de la Corunya.

Amb tot, l’assassinat és un tipus d’homicidi agreujat quan es presenten circumstàncies com la traïdoria, l’acarnissament, el preu o la recompensa, o quan es comet per facilitar o ocultar un altre delicte. Està castigat amb penes d’entre 15 i 20 anys de presó, que poden anar fins a 25 si es donen dos de les circumstàncies esmentades.

En paral·lel, l’Audiència de la Corunya va desestimar ahir mateix el recurs d’un dels investigats que està a la presó a causa que, segons assenyalen els magistrats, hi ha “indicis” de la seua “participació en la brutal i prolongada agressió física perpetrada sobre la víctima, a la qual diverses persones van clavar continus cops i puntades de peu fins a causar la seua mort per traumatisme cranioencefàlic”.

tracking