SEGRE

FRANÇA SUCCESSOS

Assassinat un rector catòlic a l'oest de França

El presumpte autor, un refugiat ruandès

Gendarmes gals als voltants de la comunitat religiosa.

Gendarmes gals als voltants de la comunitat religiosa.EFE/EPA/JOEL LE GALL/PQR/OUEST FRANCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un capellà va ser assassinat ahir a la localitat francesa de Saint-Laurent-sur-Sèvre, a l’oest del país, en mans d’una persona que es vincula també amb l’incendi de la catedral de Nantes fa un any. El cos de la víctima, identificada com Olivier Maire, va ser trobat a la seua habitació, dins d’uns locals d’una comunitat de missioners, segons Franceinfo.

Segons aquest mitjà, un home d’origen ruandès i quaranta anys es va entregar a la policia a Mortagne-sur-Sèvre. Seria la mateixa persona que ja va ser acusada de provocar un incendi a la catedral de Nantes el juliol del 2020 i que estava en llibertat vigilada des d’aleshores. Tanmateix, el mòbil terrorista d’aquest atac està de moment descartat per les autoritats i el fet s’investiga com a “homicidi voluntari”.

Aquest crim va provocar les crítiques cap a la Justícia, ja que el sospitós de l’atac no podia ser expulsat del país a l’estar sota control judicial per presumptament haver incendiat la catedral de Nantes, segons va dir davant de la premsa el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, que es va desplaçar a Saint-Laurent-sur-Sèvre, on va ser assassinat el religiós.

tracking