SEGRE

SUCCESSOS DESASTRE NATURAL

Grècia investiga si els focs són obra de xarxes criminals

Sicília declara l'estat d'emergència a l'enfrontar-se a mig centenar d'incendis || La Unió Europea uneix esforços per ajudar

Un resident observa les flames que s’atansen, durant un incendi, al poble grec de Pefki.

Un resident observa les flames que s’atansen, durant un incendi, al poble grec de Pefki.EFE/KOSTAS TSIRONIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal del Tribunal Suprem hel·lè, Vassilios Pliótas, va ordenar ahir una investigació per esbrinar si els greus incendis que han arrasat desenes de milers d’hectàrees forestals i deixat centenars de famílies sense llar en els últims dies han estat causats per membres d’una organització criminal.

Els incendis ja han deixat dos víctimes mortals. La segona mort va tenir lloc ahir, quan un home de 70 anys que ajudava en l’extinció d’un incendi a Eratini, al golf de Corint, va caure amb l’excavadora per un barranc.

A més, el comandant d’aviació dins de l’Exèrcit, Yorgos Kumendákos, va dimitir ahir a causa de la gestió de les tasques d’extinció.

A Itàlia, l’illa de Sicília ha declarat l’estat d’emergència després d’enfrontar-se a més de cinquanta incendis des del cap de setmana passat, una situació que podria empitjorar per una onada de calor que farà apujar els termòmetres fins als 45 graus en els pròxims dies.

Per la seua banda, la Unió Europea continua unint esforços, a través del Mecanisme de Protecció Civil, per intentar ajudar en les operacions d’extinció dels incendis a Grècia i altres països del Mediterrani.

tracking