SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

EUA dubta de la malaltia d'Assange i vol l'extradició

Descarta que s'arribés a suïcidar

Concentració en suport a Assange i contra l’extradició, ahir.

Concentració en suport a Assange i contra l’extradició, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern dels Estats Units va al·legar ahir al Tribunal Superior de Londres que el periodista australià Julian Assange, fundador de WikiLeaks, no està “tan malalt” per voler suïcidar-se si finalment és extradit a territori nord-americà per enfrontar-se a un judici per espionatge.

En una vista provisional celebrada ahir, Clair Dobbin, advocada que representa la Casa Blanca en el procés d’entrega d’Assange al Regne Unit, va intentar desacreditar la decisió d’un tribunal britànic denegant l’extradició d’Assange al considerar que hi havia risc que es tragués la vida. Al finalitzar l’audiència, el jutge Timothy Holroyde va comunicar que el judici d’apel·lació se celebrarà els dies 27 i 28 d’octubre al Tribunal Superior de Londres.

Vestit amb una camisa blanca i mascareta fosca, aquest periodista australià, de cinquanta anys, va comparèixer davant de la cort londinenca per videoconferència des de la presó d’alta seguretat de Belmarsh, a l’est de la capital britànica, on està detingut mentre es dirimeix l’apel·lació nord-americana i es decideix si, finalment, se l’extradeix o no als Estats Units.

tracking