SEGRE

MUNICIPIS MONUMENTS

Castelló restaura estances del Palau dels Ducs d'Alba, que serà museu

L'antic calabós de l'edifici i també les escultures de la font monumental

Les obres que s’han dut a terme al calabós de Castelló i que es van inaugurar ahir.

Les obres que s’han dut a terme al calabós de Castelló i que es van inaugurar ahir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castelló de Farfanya va inaugurar ahir la restauració del calabós de l’antic Palau dels Ducs d’Alba i la font monumental. Segons l’alcalde, Omar Noumri, l’antiga presó és un dels vestigis més importants del municipi, on s’han descobert nous gravats a part dels ja existents, així com pintures de gran rellevància que s’han netejat.

Un estudi de l’ajuntament amb el Museu de la Noguera dirà si els gravats són únics com es creu, donada l’antiguitat. L’objectiu és museïtzar aquest espai i fer-lo visitable el 2022. Es farà un treball documental per saber quants i qui van ser els presoners del calabós així com les històries relacionades amb la presó. L’alcalde va indicar que algunes podrien ser dones acusades de bruixeria.

Pel que fa a la font, s’han restaurat els elements escultòrics trencats i alguns gravats que són de l’edat mitjana, segons assenyalen les últimes anàlisis.

L’enclavament s’havia deteriorat pel pas del temps i per actes vandàlics. Noumri va indicar que s’està en contacte amb l’ajuntament d’Os, amb una font similar, per fer una ruta turística amb altres pobles. Aquests treballs han representat una inversió de 56.000 euros finançats amb ajuts.

tracking