SEGRE

INCENDI REPARACIÓ

Les zones devastades pel foc, declarades catastròfiques

Anunci de Pedro Sánchez en la seua visita a Àvila || Fins a l'1 d'agost, les flames han arrasat 40.000 hectàrees a tot l'Estat

Pedro Sánchez saluda efectius de Protecció Civil a Àvila.

Pedro Sánchez saluda efectius de Protecció Civil a Àvila.GUSTAVO SERRANO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central declararà zona greument afectada per una emergència de protecció civil –més coneguda com a zona catastròfica– totes aquelles comunitats autònomes que hagin patit incendis greus aquest estiu.

Així ho va anunciar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, després de visitar la zona afectada pels incendis forestals a Àvila, on es va comprometre a posar “tots els recursos” per superar les conseqüències del foc i recuperar “el patrimoni natural”.

La declaració de zona catastròfica es posarà en marxa demà dimarts en Consell de Ministres

En aquest sentit, va avançar que la mesura es tirarà endavant el pròxim Consell de Ministres, que se celebrarà demà dimarts 24. “Es tracta d’una tasca que han de fer les administracions per facilitar la recuperació de la normalitat”, va afirmar.Sánchez també va aprofitar per instar la ciutadania a mantenir “la precaució i la prudència”. De fet, va lamentar que “els focs i les catàstrofes naturals” comencen a ser una “tònica habitual”, tal com passa en altres països. “És molt relacional amb l’escalfament global del planeta i amb el canvi climàtic”, va assenyalar.

Durant la seua intervenció, va agrair la feina de l’ampli operatiu desplegat a l’incendi de Navalacruz i Cepeda de la Mora, que hauria cremat unes 22.000 hectàrees segons el sistema de teledetecció europeu Copernicus, alhora que va agrair la solidaritat dels veïns d’altres pobles, que intenten col·laborar amb les localitats afectades.

Entre l’1 de gener i l’1 d’agost d’aquest any 2021 el foc ha cremat un total de 40.213,80 hectàrees de superfície forestal, davant les 24.923,76 del mateix període del 2020 marcat per la pandèmia i les 60.498,67 de l’any 2019, segons dades del ministeri per a la Transició Ecològica.

Des de començament d’any s’han registrat catorze grans incendis de més de cinc-centes hectàrees, l’últim dels quals el que va tenir lloc a El Tiemblo (Àvila). El més gran quant a superfície cremada va ser el d’Arico (Santa Cruz de Tenerife), el 20 de maig i que va cremar unes 3.000 hectàrees.

tracking