SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Hidalgo, aspirant socialista a la presidència de França

És la favorita de la direcció || Michel Barnier, excap negociador de Brussel·les durant el Brexit, confirma que s'hi presentarà

Anne Hidalgo, del Partit Socialista francès, és alcaldessa de París.

Anne Hidalgo, del Partit Socialista francès, és alcaldessa de París.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anne Hidalgo, alcaldessa de París, és la més ben posicionada per convertir-se en la candidata del Partit Socialista francès a les eleccions presidencials de l’any que ve. Així ho va assegurar ahir Olivier Fauré, primer secretari de la formació, que va fer patent el seu suport a la política gal·la d’origen espanyol. També va explicar, no obstant, que el presidenciable o la presidenciable dels socialistes l’elegiran les bases i que proposarà canviar els estatuts del partit perquè només els afiliats puguin ser candidats.

Així les coses, Fauré va assegurar que Hidalgo és “la millor de nosaltres per representar-nos” en la carrera cap al Palau de l’Elisi. No obstant, la primera edil de la capital francesa encara no ha dit si aspira o no a les presidenciables, una cosa que podria revelar en els propers dies. Per la seua banda, els diferents components de l’esquerra francesa, que estan molt dividits en termes de programa i d’estratègia de cara als comicis presidencials de la primavera del 2022, s’enfronten a més a la reducció del seu espai electoral, segons les enquestes d’opinió.

“L’esquerra a França forma un espectre polític totalment anèmic. Sembla incapaç d’unir-se. Hauria de tenir un sol candidat a les presidencials, però és un somni impossible perquè passi el que passi Jean-Luc Mélénchon, líder de La França Insubmisa, no retirarà la candidatura”, va explicar Pascal Perrineau, politòleg.

Olivier Fauré, líder dels socialistes gals, assegura que l’alcaldessa de París “és la millor” candidata

En un altre ordre de coses, Michel Barnier, exministre francès i excap negociador de la Unió Europa durant el Brexit, va confirmar dijous a la nit que vol presentar-se a les presidencials del 2022. “Vull ser el president d’una França reconciliada”, va sentenciar el candidat. Tanmateix, no va aclarir si intentarà aconseguir prou suports que li permetin presentar-se a les primàries del seu partit, els Republicans, en les quals també sonen altres noms com els dels líders regionals Xavier Bertrand i Valérie Pécresse. Barnier s’ha pronunciat recentment contra l’arribada d’immigrants a territori gal.

tracking