SEGRE

METEOROLOGIA TEMPORAL

Les intenses pluges es traslladen a Girona i causen inundacions i destrosses

Voluntaris van col·laborar ahir en la neteja de fang a Alcanar.

Voluntaris van col·laborar ahir en la neteja de fang a Alcanar.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les intenses pluges que dimecres van colpejar en especial el Baix Ebre i el Montsià es van traslladar ahir al nord-oest de Catalunya. Van afectar especialment la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. Vilobí d’Onyar (Selva), per exemple, va registrar 48 litres per metre quadrat en tan sols trenta minuts.

Després que Protecció Civil activés ahir al matí l’alerta del pla d’emergències Inuncat, a Girona, el xàfec va causar inundacions en algunes zones com la carretera Barcelona o la zona dels Químics.

Bombers

Només a la demarcació de Girona, el cos de Bombers de la Generalitat va atendre ahir a la tarda 56 avisos relacionats amb la pluja, la majoria per culpa d’inundacions de baixos i destrosses urbanes. A Salt, la forta pluja va inundar el CAP Alfons Moré, que va haver de tancar. Per això, l’activitat assistencial es traslladarà a un altre centre durant el cap de setmana.

Segons la conselleria de Territori i Sostenibilitat, un 15 per cent del sòl urbà o urbanitzable català està en zones amb risc d’inundació, ja sigui per la seua proximitat a rius o rieres que puguin desbordar-se o perquè no drenen bé l’aigua de les pluges, un fenomen sovint relacionat amb la mala ordenació i urbanística.

tracking