SEGRE

Junts renuncia a asseure's a la taula de diàleg per un veto que atribueix a la Moncloa

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, durant una roda de premsa.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, durant una roda de premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat no modificarà la seua proposta de noms per a la delegació catalana de la taula de diàleg amb el Govern espanyol i així no assistirà a la mateixa, mentre ha responsabilitzat del "veto" als seus noms l’Executiu central. Ho ha anunciat en una roda de premsa aquest dimarts el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, qui ha assenyalat que seria "una mala praxi acceptar d’entrada les exigències que el Govern espanyol planteja".

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat en tot cas qui ha anunciat l’exclusió ara per ara de la taula de diàleg Govern espanyol-Generalitat als noms proposats per JxCat per no formar part de l'Executiu català, entre els quals es troben Jordi Sànchez i Jordi Turull, dos dels presos del "procés" indultats al juny, a més de la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras.

Abans de la roda de premsa de Sànchez, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, havia reclamat als seus socis de JxCat que mostrin "lleialtat" i que elegeixin alguns dels seus consellers perquè assisteixin a la reunió de la taula de diàleg de demà: "No és moment de frivolitats ni de maniobres per fer fracassar aquesta taula de negociació", ha avisat.

La dirigent republicana ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa al Parlament després que Aragonès hagi anunciat que, ara per ara, la delegació catalana que acudirà a la cita amb el Govern espanyol estarà formada només per membres d’ERC. El president català ha pres aquesta decisió en la reunió més tensa des de la seua investidura del maig passat, amb una crisi en el Govern desencadenada arran de la decisió de JxCat d’incloure entre els seus noms Jordi Sànchez i Jordi Turull, dos dels presos del "procés" indultats al juny, a més d’a la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, i al vicepresident del Govern, Jordi Puigneró.

Hores després, Vilalta ha cridat a "no abonar el terreny" als qui volen a un Govern dividit i ha reivindicat que "hi ha marge per reconduir la situació". "Els demanem lleialtat cap al president de la Generalitat, que és el mateix que lleialtat cap al país. I també que respectin els acords que tenim i que hem construït per poder resoldre el conflicte per la via democràtica", ha exposat. I ha afegit: "Els canvis en els seus posicionaments dels últims dies i les seues discrepàncies internes no poden hipotecar ni desestabilitzar els interessos col·lectius".

tracking