SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

El jutge proposa jutjar tretze membres dels CDR acusats de terrorisme

Detinguts el 2019 en l'operació Judes

Imatge d’una actuació policial en una mobilització convocada pels CDR a Barcelona.

Imatge d’una actuació policial en una mobilització convocada pels CDR a Barcelona.EFE/ALEJANDRO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha proposat jutjar per un delicte de terrorisme tretze presumptes membres d’una facció radicalitzada dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que van planejar suposadament sabotatges o accions violentes en seus oficials de Catalunya el 2019. El magistrat acorda processar-los per un delicte de pertinença a organització terrorista, al qual en suma un altre de tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista per a nou d’ells.

En la interlocutòria, difosa aquest dimarts, explica que els investigats haurien conformat “una organització terrorista paral·lela, de caràcter clandestí i estable, l’objectiu de la qual seria el de portar a terme accions violentes o atemptats contra objectius prèviament seleccionats” utilitzant explosius i substàncies incendiàries fabricades en laboratoris clandestins.

La majoria van ser detinguts el setembre del 2019 en la coneguda com a operació Judes per planejar, presumptament, accions violentes de cara a l’aniversari de l’1 d’octubre. Entre els tretze processats figura la tinent d’alcalde de l’ajuntament de Sentmenat (Barcelona), Queralt Casoliva (CUP-Amunt).

JxCat ha presentat una sèrie de preguntes al Congrés dels Diputats al Govern de Pedro Sánchez perquè digui què opina del processament d’aquests 13 CDR “sense indicis provats”. Per a la CUP, el processament demostra “quin és el concepte de diàleg” de l’Estat.

Junts demana explicacions a Pedro Sánchez i la CUP carrega contra la política de l’Estat amb Catalunya

En aquest context, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, reclama responsabilitats al president de l’Executiu central per haver ocultat que era objectiu dels membres dels CDR.

tracking