SEGRE

ECONOMIA BREXIT

El Regne Unit retarda els controls duaners a la UE

Ho justifica pel desproveïment de supermercats provocat per la pandèmia || Els sanitaris es començaran a aplicar al juliol

Camions fent cua a la duana del port de Dover el gener d’aquest any.

Camions fent cua a la duana del port de Dover el gener d’aquest any.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Regne Unit ha decidit unilateralment retardar per segona vegada consecutiva l’entrada en vigor de diversos controls duaners per a les importacions procedents de la Unió Europea, al·ludint a l’impacte que ha tingut la pandèmia a les cadenes de subministrament globals i les seues conseqüències per a les empreses britàniques.

El ministre d’Estat i responsable del Brexit, David Frost, va explicar que els problemes derivats dels nous controls de duanes haurien afectat sobretot el sector agrícola i alimentari. El Govern de Boris Johnson lluita per poder reduir els problemes de desproveïment en supermercats i restaurants que ja està patint el país i que comencen a convertir-se en un maldecap. Per aquesta raó, encara que les declaracions completes de duanes continuaran sent obligatòries a partir de l’1 de gener, els controls en matèria de seguretat de diversos productes alimentaris procedents de la Unió Europea es retardaran en la seua posada en marxa.

Certificats sanitaris d’exportació, o controls in situ de productes sanitaris o fitosanitaris, previstos per al pròxim 1 d’octubre o per a l’1 de gener, es retarden fins al juliol de l’any que ve.

tracking