SEGRE

Govern espanyol i ERC, optimistes davant de l'inici de la taula de diàleg

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés.Congrés dels Diputats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’han mostrat optimistes al Congrés dels Diputats davant de l’inici, aquest dimecres, de la taula de diàleg entre l’Executiu i el Govern de la Generalitat, malgrat que en el costat català no vagi a asseure’s JxCat.

El portaveu d’ERC a la Cambra Baixa, Gabriel Rufián, s’ha assegurat davant dels periodistes als passadissos de la Cambra Baixa que espera que "la negociació i el diàleg triomfin", mentre que el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, que s’asseu a la taula, ha apuntat que espera "el millor de cada dia", en ser preguntat per la trobada.

Els diputats han reprès aquest matí les sessions de control al Govern després de l’aturada de les vacances estiuenques, amb la taula de diàleg sobre Catalunya com a principal assumpte polític, junt a l’alça del preu de la llum.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha evitat al·ludir a la taula, que es reuneix aquesta tarda a Barcelona, i no s’ha referit a ella ni davant de les preguntes dels periodistes, ni a l’hemicicle, quan Rufián li ha dit que "si fracassa la taula, PP i Vox entraran a Moncloa". La seua intervenció arribarà aquesta tarda, quan comparegui després que el president català, Pere Aragonès, el rebi al Palau de la Generalitat a les 15:00 hores i abans que comenci la reunió de les dos delegacions.

En les hores prèvies a aquesta trobada, la sensació d’ambdues parts, Govern central i ERC, són bones, malgrat l’absència de JxCat, que Aragonès ha deixat fora pel seu intent d’incloure en la delegació de la Generalitat als indultats Jordi Sànchez, Jordi Turull i la diputada Míriam Nogueras, en no ser consellers.

Fonts del govern de Sánchez han destacat que el primer pas per al diàleg és que les dos parts se'l prenen seriosament i a partir d’allà el que toca per poder assolir un acord és silenci, negociació i continuar treballant. A ERC estan convençuts de la importància d’aquest diàleg, també per al conjunt de l’esquerra espanyola. I creuen que en una negociació surt perjudicat qui no s’asseu a la taula, sobretot quan la posició de JxCat incomplia l’acord que aquest espai de diàleg fos entre els dos governs. 

tracking