SEGRE

Sánchez veu postures "allunyades" amb Aragonès però dialogaran "sense pausa ni terminis"

Aragonès tampoc posa terminis a la taula de diàleg, que tindrà "reunions periòdiques i discretes", i demana "temps i perseverança" en defensa de l'amnistia i el referèndum

Les delegacions dels governs de Catalunya i de l'Estat s'han reunit a la Sala Torres Garcia del Palau, un cop acabada la reunió entre els presidents.

Les delegacions dels governs de Catalunya i de l'Estat s'han reunit a la Sala Torres Garcia del Palau, un cop acabada la reunió entre els presidents.Jordi Bedmar / Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha constatat aquest dimecres que manté posicions "allunyades" del que defensa el Govern de Pere Aragonès sobre Catalunya, però el seu compromís és buscar "solucions acordades", dialogant "sense presses, però sense pausa i sense terminis".

Des de la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, després d’una reunió de gairebé dos hores amb el president català, Pere Aragonès, abans de la trobada entre les delegacions d’ambdós governs a la taula de diàleg, Sánchez ha apostat per "avançar" en el diàleg "sense posar dates a la resolució del conflicte", perquè els problemes de Catalunya "no es resoldran demà".

Sánchez ha subratllat que la taula de diàleg, en la qual avui no participen representants de JxCat, "és el millor camí per avançar i trobar solucions acordades".

Per la seua part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que la taula de diàleg entre governs és l’instrument per resoldre el conflicte polític a Catalunya i, com assumeix que serà una tasca complicada, igual que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, no li posa terminis encara que tindrà "reunions periòdiques i discretes".

En aquest sentit, Aragonès ha reclamat "temps i perseverança", sense marcar-se "terminis" concrets, per anar obtenint "resultats" a la taula de diàleg, en la qual el Govern defensa una amnistia i un referèndum d’autodeterminació.

Ho ha dit en roda de premsa a la Sala Gòtica del Palau de la Generalitat, després de la reunió que ha mantingut amb Sánchez. Abans de la roda de premsa d’Aragonès, al mateix faristol, ha pronunciat la seua roda de premsa Sánchez i darrera d’ell estaven col·locades la bandera espanyola i la 'senyera' catalana, però la primera ha estat retirada per un treballador de la Generalitat per a la roda del president català.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'han sumat a l'inici de la taula de diàleg després de reunir-se sols durant gairebé dues hores al Palau de la Generalitat. Els dos presidents també s'han fet una fotografia amb els 4 membres de la part del govern espanyol i els 2 de la part catalana a les cotxeres del Palau. En les últimes hores ja s'havia parlat que Sánchez i Aragonès estarien presents almenys a l'inici de la reunió donant per fet que no hi serien al llarg de tota la trobada. 

La delegació catalana està formada per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. I en representació del govern espanyol: el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz (Unides Podem); i la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez. JxCat ha quedat fora de la delegació després que el president, Pere Aragonès, rebutgés la proposta de noms del partit amb l'argument que només una de les quatre persones formen part de l'executiu català. Davant d'aquesta situació, el partit de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez s'ha negat a canviar la seva proposta.

tracking