SEGRE

Vilagrà nega que Moncloa vetés noms i situa el problema en JxCat

La consellera de Presidència espera poder acordar un "calendari amb reunions constants" de la taula de diàleg

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al costat de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ahir dimarts.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al costat de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ahir dimarts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dimecres que "és rotundament fals que la Moncloa sabés i vetés" els noms proposats per JxCat per formar part de la delegació de la Generalitat a la taula de diàleg i ha atribuït la crisi a les divergències dins de Junts.

Aquest dimarts, a un dia de la reactivació de la taula de diàleg, va esclatar una crisi al si del Govern arran de l’intent de JxCat d’incloure Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras a la delegació de la Generalitat, noms que va vetar el president català, Pere Aragonès, per no ser consellers.

Precisamente Jordi Sànchez, secretari general de JxCat, va denunciar que la decisió d’Aragonès de no acceptar-los es devia en realitat a un "veto" de Moncloa. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vilagrà ho ha negat de manera taxativa i ha assegurat que "en cap cas" Moncloa havia posat pegues a aquests noms aliens al Govern.

Vilagrà, persona de confiança d’Aragonès, ha assegurat que la delegació catalana continua oberta a que consellers de JxCat s’incorporin: "És una llàstima que no hi siguin persones del seu pes polític i experiència". Aragonès, ha remarcat la consellera, és qui "lidera la taula" per part del Govern i, com a president, "ha de poder establir unes mínimes condicions", que en aquest cas impliquen que els membres de la delegació de la Generalitat siguin consellers. Malgrat la magnitud de la crisi desencadenada aquest dimarts, espera que es pugui "reconduir aviat" perquè no afecti el Govern. De fet, ha donat a entendre que l’origen de la crisi no és un xoc entre ERC i JxCat, sinó divergències dins de JxCat.

"L’entesa dins del Govern és bo" però, en canvi, hi ha hagut "altres elements de distorsió", ja que "dins de JxCat hi ha diferents visions", ha afirmat. "El problema és d’entesa i de diferents visions dins de JxCat", ha insistit la consellera, que formarà part de la delegació de la Generalitat a la taula juntament amb Aragonès i el conseller Roger Torrent. Vilagrà espera poder acordar un "calendari amb reunions constants" de la taula de diàleg, que preveu que pugui reunir-se "abans de Nadal".

tracking