SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

Johnson s'alça contra la crisi de Govern per provar de realçar la seua imatge

Boris Johnson.

Boris Johnson.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va iniciar ahir una remodelació del seu Govern per provar de rellançar la seua imatge i frenar la preocupant caiguda a les enquestes.

L’àmplia remodelació ministerial introdueix canvis en llocs clau com ara la Justícia, l’Educació o Exteriors, cartera aquesta última a què s’incorpora Liz Truss, que ja al capdavant de Comerç ha exercit un paper clau en les negociacions amb la Unió Europea després del Brexit.

Truss substitueix Dominic Raab, que després de les recents crítiques pel seu paper en la crisi de l’Afganistan assumirà el ministeri de Justícia, fins ara en mans de Robert Buckland. Raab també exercirà com a viceprimer ministre en aquest nou gabinet, cosa que evidenciaria que Johnson continua confiant en ell malgrat la polèmica.

El fins ara responsable del programa de vacunació, Nadhim Zahawi, s’ocuparà des d’ara de la cartera d’Educació, mentre que un dels pesos pesants de l’Executiu britànic, Michael Gove, deixarà el seu càrrec com a ministre del Gabinet per dirigir Habitatge i Comunitats. Una altra de les novetats confirmades per l’Executiu es va produir a la cartera de Cultura, que recaurà en Nadine Dorries, exsecretària d’Estat de Sanitat i coneguda per haver participat en un reality. Priti Patel, una de les figures més discutides al si de l’Executiu, continuarà al capdavant del ministeri de l’Interior, tal com els titulars d’Economia, Rishi Sunak, i Defensa, Ben Wallace.

tracking