SEGRE

SUCCESSOS CRIM MASCLISTA

Un home assassina la seua parella a punyalades a la Corunya i fuig

L'home, amb antecedents per violència de gènere, està en cerca i captura després del crim || El fill de la víctima va ser qui va trobar el cos sense vida de la seua mare

Mitjans de comunicació esperen als voltants del bloc on es va cometre el crim.

Mitjans de comunicació esperen als voltants del bloc on es va cometre el crim.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 52 anys va ser assassinada a punyalades ahir a la matinada presumptament per la seua parella sentimental, un home de 48 anys, al seu domicili de la Corunya. L’home va fugir i es troba en cerca i captura per la Policia

Els fets van succeir cap a les dos de la matinada, quan el fill de la víctima, fruit d’una relació anterior, va avisar el 091 que havia trobat la seua mare estesa sobre un bassal de sang i un ganivet al costat en una de les habitacions del seu habitatge, situat al carrer Juan Darriba.

Fins al lloc es van desplaçar diverses patrulles de la Policia i una ambulància, però els sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida. El fill va apuntar a la parella de la seua mare com a autor del crim, ja que tots dos havien tingut una forta discussió en dies passats.

Contra ell no constaven denúncies prèvies per maltractaments de part de la víctima, amb la qual feia tot just uns mesos que havia començat la relació, però l’home comptava amb nombrosos antecedents per violència de gènere amb parelles anteriors. La policia el busca com a principal sospitós del crim, si bé no ha delimitat una zona definida de recerca i “sospesa totes les hipòtesis” sobre que es pugui trobar o no a la ciutat.

Si es confirmés la naturalesa masclista d’aquest assassinat, seria la víctima 35 de violència de gènere d’aquest any, la primera a Galícia, i elevaria a 1.113 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles des del gener del 2003, quan es van començar a comptabilitzar aquest tipus de crims.

El text, que va tirar endavant amb 427 vots a favor, 119 en contra i 140 abstencions, també denuncia el feminicidi com la forma més extrema de violència de gènere contra les dones i les nenes i recalca, a més, que la denegació de l’avortament legal i sense risc també és una forma de violència de gènere.

“Necessitem més i millors eines per combatre la violència de gènere. Demanem definicions jurídiques comunes, estàndards i penes mínimes a tota la Unió”, va destacar la ponent de l’informe, l’eurodiputada d’ERC Diana Riba.

Demanen que la violència masclista sigui delicte a la UE El ple del Parlament Europeu va reclamar ahir que la violència de gènere sigui inclosa a la llista de delictes greus que han de ser perseguits a tota la Unió Europea, com el terrorisme, el tràfic de persones i el narcotràfic, la qual cosa a la pràctica suposa definir els delictes penals i sancions mínimes comunes així com reforçar la protecció de les víctimes.

tracking