SEGRE

PROCÉS DIÀLEG

JxCat reclama una estratègia unitària amb ERC al Congrés sobre els pressupostos

Jordi Sànchez insisteix a culpar la Moncloa de la seua absència a la taula de diàleg perquè són el partit de la “no-renúncia” || Aposta per aprovar els comptes catalans amb el suport dels cupaires

Puigdemont, ahir a Prats de Molló, durant l’entrega de la Medalla Carrasco i Formiguera 2020.

Puigdemont, ahir a Prats de Molló, durant l’entrega de la Medalla Carrasco i Formiguera 2020.DEMÒCRATES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va insistir ahir que la seua formació no trencarà el Govern de Pere Aragonès malgrat la topada protagonitzada aquesta setmana per republicans i juntaires a compte de la composició de la delegació catalana a la taula de diàleg amb l’Executiu espanyol.

A més, va tornar a defensar la unitat d’acció sobre els pressupostos de l’Estat. En el marc del consell nacional de JxCat, Sànchez va assegurar que “mai posarem en risc el treball amb el 52% per la independència” i va reiterar que la Moncloa els va vetar en la reunió de la taula de diàleg perquè són el partit de la “no-renúncia”.

Així les coses, Sànchez va explicar que, malgrat les “discrepàncies” amb ERC, JxCat “mai posarà en risc el treball” de les forces independentistes per “assolir la república catalana”. I és que, per al que va ser president de l’ANC durant l’1-O, la decisió del president Pere Aragonès de no avalar els noms proposats pels juntaires per asseure’s a la taula de diàleg va partir de la Moncloa i no de les files republicanes.

Pel que fa a això, va assegurar que, de moment, seguiran l’evolució de la taula de diàleg des de fora i va alertar que “ningú ha de confondre el compromís que tenim amb el diàleg amb la renúncia”.

Sànchez, que va remarcar que el seu compromís amb la independència de Catalunya és “insubornable”, també va aprofitar per reclamar un front comú de l’independentisme a Madrid de cara a la negociació dels pressupostos generals de l’Estat per a l’any que ve. En aquest sentit, va asseverar que JxCat “no regalarà” els seus vots als comptes del Govern de PSOE i Unides Podem perquè augura que el projecte que els presentaran “no serà bo” per a Catalunya. D’altra banda, va apostar per aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2022 amb el suport de la CUP.

Aquesta formació va posar preu divendres als seus vots i va exigir avenços a la taula de diàleg i la paralització definitiva de l’ampliació del Prat, entre altres reivindicacions.

Forcadell, “escèptica”, avala la taula de diàleg perquè “ens reforça” i “ningú no dirà que ens hem aixecat”

D’altra banda, la també juntaire Laura Borràs, presidenta del Parlament, va avisar ERC que “no té prou força en solitari” per negociar amb Madrid i la republicana Carme Forcadell, que liderava la Cambra l’1-O, va manifestar que “és necessari” negociar amb l’Estat “perquè ens reforça”. “Així ningú podrà dir que ens hem aixecat de la taula”, va apuntar, malgrat admetre que és “escèptica”.

Puigdemont rep la Medalla Carrasco i Formiguera 2020

Demòcrates de Catalunya, formació que lidera Antoni Castellà, i la família de Manuel Carrasco i Formiguera, dirigent d’UDC afusellat per la dictadura franquista a Burgos el 1938, van entregar ahir a Carles Puigdemont la Medalla Carrasco i Formiguera 2020.

L’acte va tenir lloc al costat de la Casa Macià, a la localitat gal·la de Prats de Molló, lloc en el qual Francesc Macià, que després seria president de la Generalitat, es va instal·lar el 1926 per coordinar l’intent d’invasió militar per proclamar la independència de Catalunya.

“Reitero el nostre compromís insubornable, avui encara més, amb allò que en nom del poble de Catalunya vam decidir col·lectivament que havíem de fer”, ha manifestat l’ara eurodiputat de JxCat i president de la Generalitat durant l’1-O. Puigdemont, a més, va subratllar que la independència no es podrà assolir si “no s’accepten tots els matisos del catalanisme”.

tracking