SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Catalunya comença a desmuntar els peatges alliberats l'1 de setembre

Catalunya comença a desmuntar els peatges alliberats l'1 de setembre

Catalunya comença a desmuntar els peatges alliberats l'1 de setembreEFE/Enric Fontcuberta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha iniciat aquest dilluns les obres de desmuntatge dels peatges de la C-32, en concret a l’altura de Vilassar (Barcelona), uns treballs que espera culminar a finals d’octubre, quan ni en la C-32 Nord ni en la C-33 haurien de quedar les característiques cabines de color taronja.

Després de quedar alliberades el passat 1 de setembre de peatges, la Generalitat va començar a dur a terme les tasques per desviar el trànsit cap als laterals de la via i possibilitar l’entrada de maquinària en el tronc central en la C-32 Nord i la C-33.

En la C-32 a l’altura de Vilassar, una vegada ha acabat aquesta primera fase, el trànsit ha tornat als carrils centrals i s’ha començat a desmuntar la resta de les cabines aquest dilluns.

Segons va informar en el seu dia el Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, tots aquests treballs ja estan inclosos al contracte de manteniment adjudicat a l’agost per 8,4 milions d’euros.

Dimarts passat 31 d’agost va finalitzar la concessió de quatre trams d’autopistes a Catalunya, un total de 556 quilòmetres en els quals ja no hi ha peatges i el manteniment dels quals assumeixen a partir d’aquell dia les administracions públiques, si bé encara no s’ha resolt el seu finançament a mitjà i llarg termini.

L’AP-2 i l’AP-7 (de titularitat estatal) i la C-32 Nord i la C-33 (de la Generalitat) van deixar de tenir peatges i a Catalunya ja només queden 120 quilòmetres, en la C-32 Sud i en la C-16, en els que cal continuar esperant que les barreres s’aixequin per poder circular.

tracking