SEGRE

INFRAESTRUCTURES POLÈMICA

Milers de persones es manifesten contra l'ampliació del Prat

Hi participen representants d'ERC i CUP, però cap membre del Govern || El projecte està paralitzat, encara que alerten que era un “atemptat mediambiental”

Pla general de la manifestació en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat, a la qual van anar 10.000 persones segons la Urbana.

Pla general de la manifestació en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat, a la qual van anar 10.000 persones segons la Urbana.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 10.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 90.000 segons l’organització es van manifestar ahir a Barcelona per protestar contra el projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat.

L’acte protesta, organitzat la plataforma Zeroport, Ni un Pam de Terra i Ecologistes en Acció, va transcórrer pacíficament al carrer de Tarragona, entre la plaça de Sants i la plaça d’Espanya, omplint les dos calçades i tallant el trànsit. Els manifestants van cantar consignes com Què passa, què passa? Que es contamina massa” i van mostrar pancartes amb els missatges “Natura sí, Aeroport no”.

Van participar-hi també desenes de tractors convocats pels sindicats agraris. A la marxa no va assistir cap membre del Govern català, però sí que van ser-hi representants d’ERC, els comuns, la CUP, Més País i l’exconseller Raül Romeva.

La representant de Zeroport, Sara Mingorría, va reclamar un “no al hub, no als vols curts”, i va concretar que la plataforma es nega a ampliar els aeroports de qualsevol altre municipi o zona. “Som aquí per defensar no només la Ricarda, sinó tot el Delta. Per dir no a les ampliacions”, va defensar, i va assegurar que no creu en les compensacions econòmiques i ambientals d’aquests projectes. Van recalcar que aquest projecte “és un ecocidi que posa en perill la vida al planeta”.

Els propietaris de la Ricarda volen vendre els terrenys a Aena i estan valorats en 3,5 milions

El projecte d’ampliació va quedar en suspens després que la Generalitat fes marxa enrere a l’acord assolit amb el Govern central, ja que l’actuació afectava una zona protegida, la Ricarda. Els seus amos, la família Bertrand, volen vendre-la a Aena, el valor de la qual és de 3,5 milions d’euros

Paral·lelament, ahir també hi va haver manifestacions en contra de les ampliacions dels aeroports de Madrid i Palma de Mallorca.

tracking