SEGRE

PROCÉS EFEMÈRIDE

Els Jordis: “El 20-S va ser una trampa de l'Estat”

Quart aniversari de la concentració

Sànchez i Cuixart, sobre un cotxe de la Guàrdia Civil, el 20-S.

Sànchez i Cuixart, sobre un cotxe de la Guàrdia Civil, el 20-S.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Sànchez, president de l’ANC el 2017 i ara secretari general de JxCat, i Jordi Cuixart, líder d’Òmnium, van coincidir ahir a afirmar que els escorcolls ordenats pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona durant la jornada del 20 de setembre del 2017, de la qual ahir es van complir quatre anys, van ser una “trampa” de l’Estat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, els dos van sostenir que mai no haurien posat un peu a la presó si no hagués estat per la multitudinària concentració que es va produir a les portes de la llavors seu del departament d’Economia de la Generalitat. “Aquell dia va ser un punt d’inflexió en la defensa dels drets fonamentals i la societat catalana es va apoderar des de la via no violenta”, va destacar Cuixart.

“Vam fer el que tocava davant d’una decisió absolutament irresponsable” d’un jutge, va afegir per la seua part Sànchez..

D’altra banda, l’ara dirigent juntaire va anunciar que ha presentat un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans contra la sentència de nou anys de presó que li va imposar el Suprem per un delicte de sedició per l’1-O, davant de “la vulneració contínua de drets fonamentals” que ha patit.

tracking