SEGRE

SUCCESSOS CRIM

A la presó per deixar morir el seu nadó desnodrit a Llinars

La petita, d'un any, no havia anat mai al pediatre || La mare està acusada d'un delicte d'homicidi per imprudència

Imatge d’arxiu d’un mosso al costat d’un vehicle policial.

Imatge d’arxiu d’un mosso al costat d’un vehicle policial.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’instrucció 3 de Granollers, en funcions de guàrdia, va decretar dissabte presó provisional comunicada i sense fiança per a una mare acusada d’un delicte d’homicidi per imprudència greu i un altre d’omissió de socors per presumptament haver deixat morir el seu nadó d’un any a la localitat barcelonina de Llinars del Vallès.

Els fets van tenir lloc dijous passat quan la dona, de vint-i-set anys, que viatjava en un cotxe amb les seues dos filles, el nadó i una altra de quatre anys, va parar a l’estació de servei del Montseny a l’AP-7 sol·licitant ajuda perquè la petita no podia respirar. Malgrat l’esforç realitzat pels treballadors del lloc i els serveis sanitaris la nena va acabar morint poc després.

La dona va parar en una àrea de servei per demanar ajuda perquè el nadó no podia respirar

El personal sanitari es va adonar que la petita patia desnutrició, per la qual cosa ràpidament van informar els Mossos d’Esquadra, que es van emportar la dona i la nena de quatre anys a comissària. Quan els agents van començar a investigar, segons va informar TV3, van descobrir que la menor que havia perdut la vida no havia anat mai a cap centre sanitari i que la possible causa de la seua mort podria haver estat la desnutrició. Després d’això, la policia catalana va decidir detenir els pares per un presumpte homicidi per imprudència i per un delicte d’omissió de socors.

Una vegada la parella va prestar declaració al jutge, el jutjat d’instrucció va decidir empresonar la mare i deixar en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars el pare, que no era present quan van succeir els fets. A l’home se li va retirar el passaport, se li va prohibir sortir del territori i se li van imposar personacions periòdiques al jutjat. Els agents de la Unitat d’Investigació de la policia catalana continuen analitzant els fets i esperen l’autòpsia del nadó per determinar les causes de la mort.

L’altra filla de la parella va quedar sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), i la causa està oberta per un delicte d’homicidi per imprudència greu.

tracking