SEGRE

POLÍTICA CULTURA

El Govern central ajorna ara la llei audiovisual per negociar-la amb Catalunya

Polèmica per no protegir l'ús del català

La vicepresidenta del Govern, Nadia Calviño, ahir.

La vicepresidenta del Govern, Nadia Calviño, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha ajornat l’aprovació de la llei audiovisual i ha reobert les negociacions amb la Generalitat i el grup parlamentari d’ERC després de la polèmica que ha suscitat el fet que l’esborrany no preveiés un percentatge obligatori per a la producció en català, o en qualsevol de les altres llengües cooficials de l’Estat.

Fonts de La Moncloa van confirmar que la norma havia d’aprovar-se al Consell de Ministres d’ahir, però que a última hora va saltar de l’ordre del dia. En paral·lel, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va explicar que el grup parlamentari d’ERC ha reobert la negociació per aquest tema, així com que també ho ha fet l’Executiu català en converses amb l’espanyol.

Els republicans van reclamar un “front comú” de la totalitat dels partits catalans per “protegir” la llengua.

A més, el portaveu de la formació al Congrés, Gabriel Rufián, va avisar que la llei no era un bon camí perquè Esquerra donés suport als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022. En els mateixos termes es va expressar la CUP, que va criticar que aquesta llei estigués provant d’“exterminar” el català.

Per la seua part, PSC i comuns van dir que la llei encara no està tancada..

Per la seua part, la coordinadora d’entitats i associacions en favor del català Enllaçats per la Llengua va mostrar rebuig cap a l’avantprojecte de llei audiovisual al considerar que “atempta contra un dels usos socials més importants d’una llengua en ple segle XXI, com és l’oferta de continguts digitals”.

L’esborrany de la llei de l’audiovisual no preveia un percentatge obligatori de produccions en català

Així mateix el text va rebre la crítica del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), que va avisar de les conseqüències per a les petites productores del fet que no s’exigeixi una cota mínima de produccions en llengua catalana.

tracking