SEGRE

L'Audiència deixa en llibertat un dels terroristes del 17-A

Després de complir la meitat dels vuit anys de presó imposada

Imatge d'arxiu del memorial a les víctimes de l'atemptat d'agost, a les Rambles de Barcelona.

Imatge d'arxiu del memorial a les víctimes de l'atemptat d'agost, a les Rambles de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala penal de l’Audiència nacional va ordenar ahir la posada en llibertat provisional de Saïd ben Iazza, un dels tres condemnats pels atemptats perpetrats el 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. El tribunal atén així la petició de la defensa, que havia demanat la seua sortida de presó a l’haver complert ja la meitat de la pena que se li va imposar i no haver-se dictat encara la sentència ferma del cas.

La resolució de l’Audiència Nacional, publicada el mes de maig passat ha estat recorreguda per diverses acusacions i pels tres condemnats per aquest atac terrorista, que es va saldar amb setze víctimes mortals i desenes de ferits. Ben Iazza, que ha passat quatre anys en presó preventiva, va ser condemnat a vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista.

El tribunal va considerar provat que el jove va estar en contacte amb la cèl·lula terrorista abans dels atacs i que els va deixar una furgoneta i documentació perquè compressin materials per fabricar bombes.

Per garantir que continua a disposició de la Justícia, els magistrats li han prohibit sortir d’Espanya, han ordenat retirar-li el passaport i li han requerit que fixi domicili a Espanya. A més de Ben Iazza, per aquests fets van ser condemnats Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemlal a 46 i 53 anys de presó, respectivament, per pertinença a organització terrorista; tinença, dipòsit o fabricació de substància o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista; i estralls en temptativa de caràcter terrorista en concurs amb 29 delictes de lesions per imprudència greu.

L’Audiència Nacional va dictar a la sentència que cap d’ells no podria sortir de la presó sense haver complert la meitat de la pena.

tracking