SEGRE

COMICIS CANADÀ

Trudeau obté la reelecció, però sense majoria absoluta

El partit Liberal aconseguiria 155 escons, per sota del llindar dels 170 necessaris || Els conservadors seran segona força

Trudeau seguint els resultat electorals amb la família.

Trudeau seguint els resultat electorals amb la família.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit Liberal del Canadà va guanyar les eleccions generals celebrades dilluns, la qual cosa implica la tercera victòria consecutiva per al seu líder, Justin Trudeau. No obstant, és una victòria agredolça, ja que el primer ministre canadenc no va aconseguir l’objectiu de recuperar la majoria absoluta que va perdre el 2019. Segons les projeccions dels mitjans del país, el partit Liberal obtindria 155 escons, per sota dels 170 que necessitaria per no haver de dependre de suports externs. La segona força continuarà sent la dels conservadors, que liderats per Erin O’Toole es quedarien amb 122 diputats.

A l’agost, Trudeau va decidir convocar eleccions anticipades tan sols dos anys després dels anteriors comicis i quan les enquestes indicaven que els liberals estaven fins a 10 punts percentuals al davant dels conservadors. En aquell moment, una majoria de canadencs aprovava la gestió que el Govern va fer de la pandèmia i la crisi econòmica. Després de la convocatòria de les eleccions, molts votants van expressar el seu descontentament amb els comicis i els liberals van començar a perdre suport. Amb tot, finalment els de Trudeau van sortir-ne airosos.

Després de la reelecció, el primer ministre Trudeau va prometre al discurs de victòria que treballarà perquè el país visqui un “futur millor” després de la pandèmia.

tracking