SEGRE

FISCALITAT NEGOCIACIÓ

Giró afirma que la pressió fiscal a Catalunya es mantindrà el 2022

Segons consta a l'avantprojecte de pressupostos de la Generalitat, que espera portar al Parlament d'aquí a menys d'un mes || Només preveu aprovar-los amb la CUP

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va assegurar ahir que l’avantprojecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 no inclourà un increment de la pressió fiscal, encara que va matisar que treballen perquè “hi hagi bones i justes notícies per a les rendes més baixes”. Giró, que confia a portar els comptes catalans al Parlament a mitjans d’octubre, també va dir que només preveu aprovar-los amb el suport de la CUP.

Així, en declaracions a Catalunya Ràdio, Giró va explicar que els pressupostos de l’any que ve comportaran “alguns retocs” a la fiscalitat per beneficiar els col·lectius amb menys recursos. No obstant, va subratllar que no apujaran els impostos a Catalunya. “La pressió fiscal no pujarà, però estem treballant perquè hi hagi notícies bones i justes per a les rendes més baixes”, va indicar, alhora que va destacar que la pressió fiscal a Catalunya continua sent baixa en comparació amb la mitjana d’Europa. Ara bé, va reconèixer que és més alta que la de la Comunitat de Madrid a causa del dèficit fiscal.

Els socis a La Moncloa discrepen sobre la conveniència d’emprendre ja ajustaments en la fiscalitat

Giró, d’altra banda, també va detallar que ha mantingut reunions amb representants del PSC i dels comuns de cara a sondejar un possible suport d’aquests grups als comptes catalans per a l’any que ve. Malgrat tot, va donar per fet que no els donaran suport i va apostar per intentar entendre’s amb la CUP. Arran d’això, va emfatitzar que l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2022 afavorirà el creixement econòmic, que aquest any podria superar el 6%.

“No agradarà del tot el nou finançament”

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va advertir ahir que el nou sistema de finançament de les comunitats autònomes, del qual preveu presentar el primer esborrany al novembre, “no agradarà plenament a cap autonomia”. Montero va demanar als territoris tenir una “mirada àmplia” que permeti arribar a un “consens”. L’objectiu, va indicar, és avançar en quin hauria de ser el pes del criteri de la població ajustada en el nou model.

tracking