SEGRE

MIGRACIÓ POLÈMICA

Persecució amb fuet a Texas a migrants haitians

Agents de la policia fronterera nord-americana || ACNUR ho condemna i Washington ho titlla de “violència innecessària”

Un migrant haitià carrega una nena mentre creua a peu el Rio Grande, que separa Mèxic i els EUA.

Un migrant haitià carrega una nena mentre creua a peu el Rio Grande, que separa Mèxic i els EUA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la policia fronterera dels Estats Units muntats a cavall van colpejar fa uns dies amb un fuet migrants haitians que intentaven entrar a Texas des de Mèxic creuant el Rio Grande, també anomenat Bravo. Les imatges, que s’han viralitzat, van ser condemnades ahir per les Nacions Unides i el Govern nord-americà va anunciar l’obertura d’una investigació per aclarir el que va succeir.

En plena crisi migratòria d’haitians cap als Estats Units, país al qual ja han arribat unes 13.000 persones procedents de l’illa caribenya durant els últims dies, policies nord-americans van intentar repel·lir l’entrada irregular de més migrants a fuetades mentre anaven al llom de cavalls, a la vora del Rio Grande.

“No reflecteixen qui som com a país ni la Patrulla Fronterera”, va assegurar en aquest sentit Alejandro Mayorkas, secretari de Seguretat Nacional, que va qualificar la violència exercida pels agents d’“innecessària” i va anunciar l’obertura d’una investigació “ràpida” sobre l’assumpte. Els fets van tenir lloc a prop de la localitat texana de Del Rio. Per la seua banda, ACNUR va condemnar el succés i va denunciar la situació “deplorable” dels migrants.

tracking