SEGRE

PANORAMA

El Tribunal de la UE va dir en la seua interlocutòria que l'euroordre contra Puigdemont estava suspesa

L’euroordre contra Carles Puigdemont no es pot reactivar fins que la justícia europea resolgui la qüestió prejudicial que va plantar el Tribunal Suprem sobre els motius pels quals es pot rebutjar una extradició

El Tribunal de la UE va dir en la seua interlocutòria que l'euroordre contra Puigdemont estava suspesa

El Tribunal de la UE va dir en la seua interlocutòria que l'euroordre contra Puigdemont estava suspesaEFE/ Stephanie Lecocq

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’euroordre contra Carles Puigdemont no es pot reactivar fins que la justícia europea resolgui la qüestió prejudicial que va plantar el Tribunal Suprem sobre els motius pels quals es pot rebutjar una extradició, va dir el Tribunal General de la UE en la interlocutòria del 30 de juliol.

En aquesta interlocutòria, el TGUE va retirar la immunitat a Puigdemont al·legant que no corria risc de ser detingut, perquè Espanya va indicar que "l’execució de les euroordres" havia quedat "suspesa" fins que no es resolgués la qüestió prejudicial del magistrat del Suprem, Pablo Llarena sobre les raons que permeten rebutjar una extradició.

"Mentre el Tribunal de Justícia no es pronunciï en l’assumpte prejudicial Puig Gordi i d’altres, res no permet considerar que les autoritats judicials belgues o que les autoritats d’un altre Estat membre puguin executar les "ordres de detenció  europees dictades contra els diputats i entregar-los a les autoritats espanyoles", diu la interlocutòria.

En aquesta mateixa interlocutòria del 30 de juliol, el TGUE va donar la possibilitat a Puigdemont de tornar a sol·licitar al Tribunal General de la Unió Europea mesures cautelars perquè li torni la immunitat que li va retirar el 30 de juliol.

"Malgrat la desestimació de la demanda de mesures provisionals, els diputats mantenen la possibilitat d’interposar una nova demanda si, posteriorment a la present interlocutòria, el perjudici al·legat resultés prou probable, en particular en cas que fossin detinguts per una autoritat de ejecució d’un Estat membre", va recollir llavors el TGUE.

Puigdemont va ser arrestat aquest dijous a l’aeroport d’Alguer per una ordre cursada pel Tribunal Suprem espanyol i es troba detingut a l’illa italiana de Sardenya, a l’espera de passar a disposició judicial, i està en el termini que dona la justícia italiana convalidi l’arrest.

L’audiència de convalidació de l’arrest de l’expresident català Carles es produirà aquest matí, mentre que per a l’inici del procés per l’extradició s’haurà d’esperar, ha dit avui a Efe el cònsol honorari a Alguer (Sardenya, Itàlia), l’advocat Fabio Bruno.

Prèviament, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, va dir a Efe que l’expresident es troba a l’espera de passar a disposició judicial i que no se sabia amb certesa si això passaria avui o demà, ha explicat avui a Efe el seu advocat, Gonzalo Boye.

Sobre Puigdemont en pesava una l’ordre europea de detenció i entrega cursada pel Tribunal Suprem per un delicte de sedició i que mai no ha deixat d’estar vigent.

tracking