SEGRE

PANORAMA

Jordi Sànchez denuncia que només es desitgi veure l'expresident Puigdemont "detingut i entrant en una presó espanyola"

El secretari general de JuntsxCat, Jordi Sànchez, ha acusat al Govern central de no tenir "voluntat real" de "aixecar el peu de la repressió judicial" i desitjar per contra únicament veure a l’expresident Carles Puigdemont "detingut i entrant en una presó

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, durant una roda de premsa.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, durant una roda de premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de JuntsxCat, Jordi Sànchez, ha acusat al Govern central de no tenir "voluntat real" d’"aixecar el peu de la repressió judicial" i desitjar per contra únicament veure l’expresident Carles Puigdemont "detingut i entrant en una presó espanyola".

En declaracions a Ràdio Euskadi, recollides per Europa Press, Sànchez s’ha referit a la detenció aquest dijous passat de Puigdemont a Sardenya per les autoritats italianes per l’ordre de recerca i captura del Tribunal Suprem (TS).

Després d’indicar que "no hi ha cap euroordre activada ni comunicada adequadament", Sànchez ha advertit que "el Regne d’Espanya ha enganyat a la justícia europea".

Així mateix, ha considerat que la detenció posa a sobre de la taula de diàleg de Catalunya "pressió, i especialment després de la nota que el Govern d’Espanya va emetre durant la matinada on sembla mostrar una actitud plenament hostil, amb arguments que ja hem sentit tantes vegades com posar els ciutadans a disposició de la justícia".

"Arguments que mostren que no hi ha voluntat real del Regne d’Espanya d’aixecar el peu de la repressió judicial i l’únic que desitgen és veure a Puigdemont detingut i entrant en una presó espanyola", ha reprovat.

D’altra banda, ha afirmat que la situació generada no ha d’afectar la relació entre JuntsxCat i ERC i ha valorat que la majoria del govern català hagi suspès aquest divendres la seua agenda d’actes i, "més enllà de perfils i posicions de partit, el que hi ha en l’independentisme és una voluntat d’unitat d’acció".

tracking