SEGRE

POLÍTICA DISCURS

Sánchez avisa l'ONU: “La democràcia està amenaçada”

Advoca per la cooperació per posar fi als totalitarismes || Promet que Espanya donarà 30 milions de vacunes anti-Covid

Sánchez durant la seua intervenció a l’Assemblea de l’ONU.

Sánchez durant la seua intervenció a l’Assemblea de l’ONU.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va advertir dimecres a l’Assemblea General de l’ONU, a Nova York, que la democràcia al món està amenaçada i, davant d’això, va demanar a la comunitat internacional protegir-la i fer front als extremismes i als que criden a l’odi.

En aquest sentit, va assenyalar que “no hi ha cap raó racial, cultural, històrica o antropològica que justifiqui la mutilació de la llibertat” i que l’única manera de defensar-la és garantint la democràcia i apostant pel multilateralisme.

En un discurs, que va començar amb paraula d’ànim per als afectats pel volcà de La Palma, el cap de l’Executiu espanyol també va recordar que la cooperació és la via per donar solucions reals als desafiaments del món: vacunació, recuperació socioeconòmica i transició ecològica. Així mateix va ratificar la necessitat d’aconseguir una solució sobre el Sàhara Occidental conforme amb les resolucions de l’ONU.

Pel que fa a la pandèmia, Pedro Sánchez va advocar per una recuperació justa i igualitària i es va comprometre a donar trenta milions de vacunes contra la Covid-19 a tercers països. La xifra suposa 7,5 milions de dosis més de les que s’havien promès en un primer moment.

També es va mostrar confiat que “aviat” la UE i el Regne Unit aconsegueixin un acord en relació amb Gibraltar.

tracking