SEGRE

ESNOTICIA

Aragonès denuncia la “persecució judicial” contra l'independentisme

Exigeix la retirada de les euroordres després d'una reunió extraordinària del Consell Executiu || Puigneró afirma que el temps els donarà la raó amb la taula de diàleg

El president, Pere Aragonès, acompanyat del vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers del Govern.

El president, Pere Aragonès, acompanyat del vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers del Govern.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va denunciar ahir la “persecució judicial” contra l’independentisme, va reclamar la retirada de les euroordres contra els eurodiputats de JxCat i va apostar per l’amnistia i l’autodeterminació per resoldre el conflicte a Catalunya.

En una compareixença al final d’una reunió extraordinària del Consell Executiu, acompanyat del vicepresident, Jordi Puigneró, i dels consellers, Aragonès va admetre que la detenció de Puigdemont “no ajuda en res” la taula de diàleg i va dir que els catalans volen “de manera clamorosa” la “llibertat total” dels independentistes encausats. Ja a la nit, el president va agafar un vol amb el vicepresident Puigneró i es va desplaçar a l’Alguer, ciutat a la qual arribaran avui, per mostrar el suport a Puigdemont.

Per la seua part, el mateix vicepresident va aprofitar per posar en dubte la utilitat de la taula de diàleg entre la Generalitat i Moncloa. “Ja vam avisar que érem molt escèptics amb la taula de diàleg i veiem com el temps ens està donant la raó”, va sentenciar. Al contrari, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va replicar que el Govern català continuarà defensant la via de la negociació amb Madrid perquè la situació processal de Puigdemont i el diàleg són qüestions “paral·leles”.

La consellera d’Acció Exterior agraeix el suport de les autoritats sardes i alguereses

D’altra banda, Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior i única membre del Gabinet d’Aragonès que es trobava a Sardenya en el moment de la posada en llibertat de Puigdemont, va agrair la col·laboració a les autoritats sardes i de l’Alguer, alhora que va denunciar l’actuació “irregular” d’Espanya.

També la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hi va posar el focus i va criticar l’actitud de l’Estat.

Per la seua banda, des de Lleida, el paer en cap, Miquel Pueyo, va condemnar la judicialització del procés i va apostar pel diàleg i l’amnistia. També el president de la Diputació, Joan Talarn, es va afegir a les paraules de Pueyo i va mostrar la seua “solidaritat” amb Puigdemont. Bernat Solé, delegat de la Generalitat a Ponent, també va expressar tot el seu “suport” a l’ara eurodiputat de JxCat.

tracking