SEGRE

ECONOMIA POLÍTICA

Giró assegura a Pimec que no augmentarà la pressió fiscal

Afirma que no apujarà els impostos a petites empreses ni a les familiars || La patronal alerta del perill d'apujar impostos

Jaume Giró.

Jaume Giró.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pimec va celebrar ahir que el conseller Giró els assegurés “amb fermesa” que no incrementarà la pressió fiscal a les empreses després que dimecres sortís a la llum un document de la Comissió d’Experts Fiscals que apuntava que la Generalitat estava plantejant apujar l’impost de patrimoni i gravar més l’empresa familiar. Aquesta informació va ser desmentida pel mateix Govern.

El president de la patronal, Antoni Cañete, va mantenir ahir una reunió amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, en què aquest últim li va reiterar que la Generalitat no té previst gravar més “ni les petites i mitjanes empreses, ni aquelles que són familiars ni els ciutadans”. Giró li va assegurar que en els últims dies s’ha generat una “confusió” arran d’un text “totalment teòric” que només recollia l’opinió d’experts en impostos estatals. Aquest document, va explicar, es va enviar fa uns mesos per contribuir a l’elaboració de la reforma tributària que s’està preparant a Espanya.

Per la seua part, Cañete va reiterar que afegir més pressió fiscal podria significar “un dur cop a la recuperació econòmica”, raó per la qual aquesta postura clara del conseller “dona la tranquil·litat que no sempre trobem en l’actuació política”.

Ja dijous, el titular d’economia de la Generalitat va demanar “tranquil·litat” a les empreses mentre assegurava que els pressupostos per a l’any que ve que està preparant no inclouen una pujada dels impostos, davant del malestar que aquesta possibilitat va generar entre les diferents patronals.

De fet, actualment Catalunya és la comunitat autònoma on més impostos es paguen, tant pel que fa a les rendes més altes com a les més elevades, segons assenyala l’Índex Autonòmic de Competitivitat Fiscal elaborat per la Tax Foundation. Segons els seus càlculs un contribuent català, solter, sense fills i amb un sou de 30.000 euros anuals, paga 325 euros més anuals d’IRPF que un de Madrid.

tracking